Crama Viișoara

Povestea Noastră

Viisoara… un sat aparent obisnuit, dar cu o veche taina ce poate a fi deslusita doar de catre cunoscatori…

Intre Dunare si mare, soarele si briza marii rasfata si alinta viile ca nicaieri in alta parte. Satul dintre vii este un loc in care traiesc deopotriva, in pace si buna ințelegere romani, turci, tatari…

Asa a fost mereu…

In tineretea mea am stat de vorba cu batranii satului. Ei mi-au povestit despre vie, despre vin, despre cum trebuie sa respecti aceasta nobila meserie pentru a obtine cel mai bun rezultat. Treptat, mi-a venit ideea de a-i rasplati si eu pe acesti buni ai locului, de a-i razbuna intr-un fel, de a face uitata nenorocirea defrisarii vitei de vie. M-am decis sa replantez vita de vie la Viisoara si sa fac o Crama pe aceste locuri. De la aceasta idee am pornit si am ajuns sa replantez aproape 100 de hectare de vie. Via inconjoara Valea Caceamac, cunoscuta si astazi satenilor, sub acelasi nume.

Povestea Satului Viișoara

Satul este situat pe DN 3, la o distanta de 40 de kilometri de Constanta si administrativ tine de comuna Cobadin. Este un sat in care traiesc deopotriva, in pace si buna intelegere romani, turci, tatari… Asa a fost mereu…

Răsplătirea Străbunilor

In Viisoara a ajuns in anul 1979 si inginerul Gheorghe Albu. S-a casatorit aici cu o fata din sat, a aflat povestea locului si a fost fermecat de ea.

Comoara – Crama, Via și Vinurile

Nu e de ajuns sa ai o idee pentru a realiza ceea ce ti-ai propus.
Este nevoie si de o strategie bine pusa la punct pentru a ajunge sa replantezi atata vita de vie si pentru a construi o Crama.