Povestea Noastră

Răsplătirea Străbunilor

In Viisoara a ajuns in anul 1979 si inginerul Gheorghe Albu. S-a casatorit aici cu o fata din sat, a aflat povestea locului si a fost fermecat de ea.

In tineretea mea am stat de vorba cu batranii satului. Ei mi-au povestit despre vie, despre vin, despre cum trebuie sa respecti aceasta nobila meserie pentru a obtine cel mai bun rezultat. Treptat, mi-a venit ideea de a-i rasplati si eu pe acesti buni ai locului, de a-i razbuna intr-un fel, de a face uitata nenorocirea defrisarii vitei de vie. M-am decis sa replantez vita de vie la Viisoara si sa fac o Crama pe aceste locuri. De la aceasta idee am pornit si am ajuns sa replantez aproape 100 de hectare de vie. Via inconjoara Valea Caceamac, cunoscuta si astazi satenilor, sub acelasi nume.

Ideea s-a transformat in realitate iar Crama de la Viisoara este astazi una dintre cele mai moderne din Romania, desi nu are decat un an de existenta.

In mai putin de un an, Crama Viisoara a ajuns sa se lupte de la egal la egal cu marile branduri nationale si internationale. La concursul „International Wine Contest Bucharest (IWCB) – 2017”, desfasurat in capitala in perioada 25-28 mai, a obtinut nu mai putin de 19 medalii, din care 7 de aur si 12 de argint. Un merit deosebit revine echipei conduse de cel mai renumit oenolog, Nicolae Laurentiu Itu.

Aceste medalii, precum si cele care, sigur, vor veni pe viitor, sunt felul nostru de a-i rasplati pe strabunii din Viisoara, de a le aduce o ultima dovada de recunostinta. Acei batrani nu mai sunt acum, dar stiu ca ei aveau o ultima si pretioasa dorinta: aceea ca satul Viisoara sa redevina ceea ce a fost si anume: Satul dintre Vii…